KRONE Fémmegmunkáló Kft
KRONE Fémmegmunkáló Kft 2360 Gyál, Bánki Donát köz 5.
HU | EN
KRONE Fémmegmunkáló Kft

Történetünk

Üzemünket az akkori "új gazdaság-politika" részeként, 1968-ban alapították a helyi termelőszövetkezet keretén belül. Korabeli feladata az ipari nagyüzemek préselt fémtömegcikkel történő ellátása volt. Ennek keretében évtizedeken át sokmilliós nagyságrendben szállította a Csepel Művek, az Ikarus, a Videoton, a Lehel és más nagyüzemek részére készített préselt, kivágott, hajlított lemez alkatrészeket, zömmel szabványos és egyedi kivitelű alátéteket.

 

A rendszerváltás, és vele egyidejűleg a szocialista nagyipar összeomlása, jelentős változásokat generált üzemünk életében is, amely 1991-től kezdődően – dolgozói magántulajdonba kerülve - Kft. társasági formában működik. A gyártmánypaletta a kezdeti időkben az „örökölt” alkatrészekből állt. Az idők folyamán ezek részben lemorzsolódtak, illetve kiegészültek más hasonló termékekkel. A kedvezőtlen tulajdonosi szerkezet, továbbá a világos jövőkép hiánya következtében az üzem a kiéleződött globális versenyben a kétezres évek derekára előbb nehéz helyzetbe, majd eladósorba került. 

A tulajdonosváltást követően, 2007-től a KRONE Fémmegmunkáló Kft. keretein belül működik tovább. A tulajdonosváltás egyben szemléletváltást is hozott az üzem életébe, amelynek eredményei már rövid időn belül éreztették hatásukat. Az éveken át tartó romló, stagnáló állapot után a cég dinamikus fejlődési pályára állt. A sok évtizeden át felhalmozott szakmai, gyártási tapasztalatok továbbvitelét a részben változatlan szakembergárda biztosította. Ezek a tapasztalatok kiegészülve új kollégáink tudásával, tapasztalatával, folyamatos innovatív technológiai fejlesztésekkel, korszerűsítésekkel társulva jó alapul szolgálnak a jövőbeni fejlődésünkhöz is.

 

Ma hazai és multinacionális iparvállalatok beszállítójaként elsősorban a háztartásigép-ipar, a kéziszerszámgép-ipar, és kisebb részben az autóipar számára állítunk elő különféle préselt, sajtolt alkatrészeket. Krone üzem külsőTermelésünk zömét elektromos érintkezők, lemezrugók, kengyelek, egyedi és alakos alátétek, továbbá más préselt, sajtolt alkatrészek teszik ki. Termékeink negyven százalékát közvetlenül exportáljuk, a többit hazai összeszerelő üzemek használják fel világszerte kedvelt, márkás fogyasztási cikkek előállítása során.